Over ons

Welkom bij Tuin-Bouw B.V.

 

Wij zijn een zeer flexibele leverancier van steigerhout in 9 varianten, naaldhout als vuren en douglas/lariks, trendy steenschotten, steigerbuizen en buiskoppelingen, kussens-op-maat en nog veel meer.
Ook voor bouwmaterialen, gereedschappen, afwerkmaterialen en interieurartikelen kan je bij ons terecht.

Bij ons vind je alles onder één dak: het assortiment, het specialisme, het maatwerk, de kennis van de materialen én de logistieke oplossingen.

 

Contact gegevens

Adres: Leehove 115
2678 MB De Lier

Telefoon: +31 (0) 174 725 230

Email: info@email-adres-van-domein
W: https://www.tuin-bouw.nl/

 

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

 

Showroom

Onze showroom is aan de Leehove 115 De Lier. Zowel particuliere klanten als professionals kunnen inspiratie opdoen voor bijvoorbeeld inrichten van tuin, huis, horeca, in de winkels of sportclubs en verenigingen. Onze medewerkers kunnen jou of jouw klanten er over adviseren. Maak even een afspraak als je langs wil komen.

 

Logistiek

Dankzij een uitgekiende en professionele aanpak van onze logistiek, bezorgen wij op een vooraf besproken plaats en tijdstip door heel Nederland en België. Door de inzet van een optimale voorraadsysteem en een breed wagenpark garanderen wij een zeer hoge servicegraad en kunnen wij je bestelling op iedere locatie leveren.

 

 

Onze producten

Steigerhout

Steigerhout is oorspronkelijk vuren hout. Deze planken worden gebruikt voor steigers in de bouw. Door de flexibiliteit van dit type hout is het dus ideaal om overheen te kunnen lopen. Hierdoor heeft het de naam steigerhout gekregen.

Wij bieden de steigerplanken aan in diverse behandelingen en kleuren. Naast nieuw steigerhout hebben we ook antraciet, wit/white wash, zwart/black wash, vergrijsd/grey wash, verouderd, vintage, geborsteld, geschaafd steigerhout en meer! Voor kleur en onderhoud hebben we steigerhoutbeits in 6 kleuren. Wel zo makkelijk om ook zaagsnede weer de kleur te geven van de steigerhoutplank zelf.

  

Vuren

Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort in de bouw. Het heeft een beperkte duurzaamheid, hetgeen wil zeggen dat het onbehandeld niet geschikt is om blootgesteld worden aan weersinvloeden. Bij en buitentoepassing dient het hout een behandeling ondergaan, om de levensduur te verlengen. Dit kan door middel van een schilderlaag aan te brengen. Indien men het hout niet behandeld zal er een verkleuring optreden, dit is een natuurlijk proces, en kan worden tegengegaan door het aanbrengen van een beschermlaag (verf/lak). Vurenhout is betrekkelijk zacht, voor het schroeven hoeft over het algemeen niet te worden voorgeboord. Hout is capillair hetgeen zoveel zegt dat het zich aanpast aan zijn omgeving. Bij een droge omgeving (in bv. Woonkamer) zal het vocht afgeven, hierdoor kan vervorming van het hout ontstaan. Raadzaam is het hout voor verwerking. even terug te drogen, dit voorkomt vervorming. Wij adviseren het hout even een poosje te laten rusten, in de ruimte waar je het toepast, voordat je het gaat monteren.

  

Douglas/Lariks

Douglas hout is afkomstig van de douglasspar en heeft een roze oranje kleur. Lariks hout is afkomstig van de lariksboom of lork en heeft een gelige kleur. Vaak worden de douglas en lariks in een adem genoemd, hoewel het van verschillende bomen afkomstig is en ook andere eigenschappen heeft. Wij verkopen voornamelijk Douglas hout. Het grote voordeel van Douglas hout is dat dit hout een langere levensduur heeft dan vuren en heeft dus van nature een hoge duurzaamheid, met een levensduur van wel 12 -15 jaar (vurensteigerhout 8-12 jaar).
De roze oranje kleur zal in de loop van de tijd vergrijzen onder invloed van de weersomstandigheden. Wil je oranje kleur behouden, gebruik dan een van onze houtbeschermingsmiddelen als zachthout olie, woodprotector of PF care 102 voor langwerkende hout protectie.

  

Steenschotten

Steenschotten zijn balkjes van hout die verbonden door draadstangen en op de kopse kanten een stalen u-profiel, waardoor er één geheel ontstaat. De naam steenschot komt vanuit het oorspronkelijke gebruik van deze platen, deze worden namelijk gebruikt in steen fabrieken om betonblokken te drogen te leggen die net uit de mail komen. Hierdoor krijg je direct een cementsluier over de platen die zorgt voor een unieke en gebruikte uitstraling. De steenschotten worden ruw aangeleverd. De schotten welke wij in voorraad hebben zijn van de houtsoort Grenen (zachthout).

 

Steigerbuizen en buiskoppelingen

We hebben verschillende soorten steigerbuizen namelijk aluminium, buizen vierkant, stalen steigerbuizen, rondhout en zwart stalen buizen. Alle buizen kunnen gecombineerd worden met ons grote assortiment buiskoppelingen. Met deze buiskoppelingen verbind je de buizen tot de meest uiteenlopende constructies: hekwerken, winkelinterieurs, wegbebakening, reclameborden of standbouw. Het is allemaal mogelijk. Je hebt keuze uit meer dan 50 verschillende, volbadverzinkte staal, zwart staal en aluminium koppelingen in 6 verschillende diameters. Je kan de buiskoppelingen en de buis op bestelling in elke gangbare RAL-kleur laten poedercoaten.

De buis zagen wij, indien gewenst, voor je op maat. In 95% van de gevallen heb je de bestelling de volgende dag al in huis.

 

Kussens op maat

Om echt tot rust te komen op jouw loungeset kan je deze voorzien van op-maat-gemaakte kussens, als kers op de taart. Je kan bij ons kiezen uit meer dan 140 verschillende kleuren! Voor kussens op maat, losse plof kussens of een ruime keuze uit complete kussen sets. Dit vind je nergens anders! Door de vulling en dikte (8cm) standaard uit te voeren kunnen wij je de kussens aanbieden voor een ongekend scherpe prijs! Al onze kussens zijn uitgevoerd in waterafstotend polyester (SG2570), met daaronder een laag dacron voor extra comfort. Hierdoor zijn onze kussens ook geschikt om buiten huis te gebruiken. Zo zitten jij en je gasten altijd comfortabel.