Gebruikt steigerhout 32x200x3000mm

SKU
A4910032200300A
€ 12,34 € 10,20
  • Koop 100 voor € 11,50 € 9,50 en bespaar 7%
Overzicht

Steigerhout zijn de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt. Het gaat om een zeer snelgroeiende dennenhoutsoort (vuren). Dit heeft voor het hout tot gevolg dat het zeer lange en flexibele vezel heeft waardoor het hout niet snel breekt. Gebruikte steigerplanken worden veel gebruikt door meubelmakers wat het hout hierdoor tot een goed te recyclen en groen product maakt.

Nieuw steigerhout is wel veel lichter in kleur, maar ook sterker dan gebruikt hout. De kleur kan met een behandeling eenvoudig een oud uiterlijk gegeven worden.

Lengtes van 200 / 250 / 300 cm eenzijdig gekramd/geband Lengte van 500 cm tweezijdig gekramd/geband Er kan iets van maatverschil in het hout zitten in het afgekorte gebruikte hout qua lengte, i.v.m. de zaagsnede en dat de oorspronkelijke lengte van de plank die niet altijd exact 500cm geweest is.

Gebruikt steigerhouten planken zijn, of beter gezegd waren, de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt. Van deze gebuikte steigerplanken zijn mooie meubelen te maken voor in de tuin en in huis. De steigerplanken zijn goed te recyclen en dat maakt product "groen". Het mooie van gebruikt steigerhout is dat ieder plank anders is en dat je dus een uniek meubelstuk krijgt. De planken zijn vrij van spijkers en overig bevestigingsmateriaal. Lengtes van 2 meter kunnen eenzijdig geband of gekramd zijn. Dit houdt in dat er aan het uiteinde van de plank een kramplaat geslagen kan zijn bovenop de plank, of dat er op de kopse kant van het uiteinde van de plank een stalen band bevestigd is. Door gebruik en door natuurlijke droging van het hout kan de dikte en de breedte maat iets afwijken.