Over ons

Welkom bij Tuin-Bouw B.V.

 

Wij zijn een zeer flexibele leverancier van steigerhout in 9 varianten, naaldhout als vuren en douglas/lariks, trendy steenschotten, steigerbuizen en buiskoppelingen, kussens-op-maat en nog veel meer.
Ook voor bouwmaterialen, gereedschappen, afwerkmaterialen en interieurartikelen kan je bij ons terecht.

Bij ons vind je alles onder één dak: het assortiment, het specialisme, het maatwerk, de kennis van de materialen én de logistieke oplossingen.

 

Contact gegevens

Adres: Leehove 115
2678 MB De Lier

Telefoon: +31 (0) 174 725 230

Email: info@tuin-bouw.nl
W: https://www.tuin-bouw.nl/

 

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

 

Showroom

Onze showroom is aan de Leehove 115 in De Lier. Zowel particuliere klanten als zakelijke klanten kunnen inspiratie opdoen voor bijvoorbeeld inrichten van tuin, huis, horeca, in de winkels of sportclubs en verenigingen. Wij hebben in onze showroom voorbeelden hangen van al onze kleuren steigerhout. Ook hebben wij voorbeelden van de verschillende diameters en types steigerbuizen en buiskoppelingen. Onze medewerkers kunnen jou of jouw klanten er over adviseren. Bij ons ben je altijd welkom.

Logistiek

Hout: Zodra je bij ons het hout besteld, zetten wij je bestelling in werking. Onze leverancier bezorgt dit op je gewenste adres. Onze transporteurs rijden met grote vrachtwagens en kunnen het hout bij je lossen met een kleine heftruck (kooiaap). Het bezorgen van hout kost €75 excl btw voor leveringen in Nederland. Voor leveringen naar Belgie kost het bezorgen €150 excl btw. Je ontvangt een email zodra wij een afleverdatum ingepland hebben. Wij kunnen je de dag voor levering na 16:00 uur een tijdbestek geven van 2 uur. 

Buiskoppelingen & Steigerbuizen: Zodra je bij ons buiskoppelingen en/of steigerbuizen besteld, zetten wij je bestelling in werking. Onze leverancier bezorgt dit op je gewenste adres. Onze transporteurs rijden met grote vrachtwagens van Wesseling Logistics of het wordt verstuurd via DHL. Het bezorgen van buiskoppelingen en/of buiskoppelingen kost €15 excl btw voor leveringen in Nederland. Voor leveringen naar Belgie kost het bezorgen €35 excl btw. Je ontvangt een mail zodra wij de transportbevestiging hebben gekregen, dat is een dag voor levering. De ochtend van levering ontvang je ook van ons de track&trace link waarmee je kunt zien hoe laat de bestelling wordt geleverd.

Kussens: Onze kussens op maat worden verstuurd met DHL. Zodra de kussens op transport gaan ontvang je van ons een mail. Als er bij DHL een aflevermoment bekend is, wordt de track&trace naar je verzonden.

 

Onze producten

Steigerhout

Steigerhout is oorspronkelijk vuren hout. Deze planken worden gebruikt voor steigers in de bouw. Hierdoor heeft het de naam steigerhout gekregen. Steigerhout is nog steeds helemaal hip. Door de betaalbare planken en vele mogelijkheden is steigerhout niet meer weg te denken. Onbehandeld buiten is de levensduur ongeveer 6 tot 10 jaar. Er zijn vele behandelingen mogelijk, hierdoor kan je langer genieten van jouw steigerhout. Wij bieden de steigerplanken aan in diverse kleuren. Naast nieuw steigerhout hebben we ook antraciet, white wash, black wash, grey wash, old look, vintage, geborsteld, geschaafd steigerhout en meer! Dus maak jij een mooie steigerhouten bank, bed, schutting, tafel, plantenbak, bureau of iets anders? Bestel steigerhout bij ons.

 

  

Vuren

Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort in de bouw. Het heeft een beperkte duurzaamheid, hetgeen wil zeggen dat het onbehandeld niet geschikt is om blootgesteld te worden aan weersinvloeden. Bij een buitentoepassing dient het hout een behandeling te ondergaan, om de levensduur te verlengen. Vurenhout is betrekkelijk zacht, voor het schroeven hoeft over het algemeen niet te worden voorgeboord. Door invloeden van binnen of buiten kan het zo zijn dat hout gaat werken (uitzetten/krimpen). Raadzaam is het hout voor verwerking. even terug te drogen, dit voorkomt vervorming. Wij adviseren het hout even een poosje te laten rusten, in de ruimte waar je het toepast, voordat je het gaat monteren. Dit hout wordt vooral gebruikt voor rachelwerk, banken, tafels en verbouwingen in huis.

  

Douglas/Lariks

Douglas hout is afkomstig van de douglasspar en heeft een roze oranje kleur. Lariks hout is afkomstig van de lariksboom of lork en heeft een gelige kleur. Het verschil tussen Douglas en Lariks hout is eigenlijk minimaal. Het grote voordeel van Douglas hout is dat dit hout een langere levensduur heeft, dus een hoge duurzaamheid. Met een levensduur van wel 12 -15 jaar.
De roze oranje kleur zal in de loop van de tijd vergrijzen onder invloed van de weersomstandigheden. Wil je oranje kleur behouden, gebruik dan een houtbeschermingsmiddel. Douglas hout en Lariks hout is daarom zeer geschikt voor loungebanken, schuttingen, veranda's, vlonders en buitentafels.

  

Steenschotten

Steenschotten zijn balkjes van hout die verbonden zijn door draadstangen en op de kopse kanten een stalen u-profiel, waardoor er één geheel ontstaat. De naam steenschot komt vanuit het oorspronkelijke gebruik van deze platen, deze worden namelijk gebruikt in steenfabrieken om betonblokken te laten drogen. Hierdoor krijg je direct een cementsluier over de platen die zorgt voor een unieke en gebruikte uitstraling. De steenschotten worden ruw aangeleverd. De schotten welke wij in voorraad hebben zijn van de houtsoort Grenen (zachthout). De steenschotten zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor: Terrassen, vlonders, schutting en meubels.

 

Steigerbuizen en buiskoppelingen

Wij hebben verschillende soorten steigerbuizen zoals ronde stalen buizen, zwarte stalen buizen, aluminium buizen en vierkante buizen. Alle buizen kunnen gecombineerd worden met ons grote assortiment buiskoppelingen. Met deze buiskoppelingen verbindt je de buizen tot de meest uiteenlopende constructies. Bijvoorbeeld: Hekwerken, kapstokken, bureau's, reclameborden, standbouw of overkappingen. Het is allemaal mogelijk. Je hebt keuze uit meer dan 50 verschillende, volbadverzinkte staal, zwart staal en aluminium koppelingen in 6 verschillende diameters. Wil jij buizen en koppelingen in een RAL kleur? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De buis zagen wij, indien gewenst, voor je op maat.

 

Kussens op maat

Op zoek naar tuinkussens, bootkussens, caravankussens, binnenkussens of sierkussens? Wij maken al meer dan 10 jaar kussens geheel naar jouw wens. Met keuze uit meer dan 195 kleuren stel je jouw kussen helemaal zelf samen. Ga jij voor een dubbelkoord of voor een bandafwerking? Wij hebben vele verschillende afwerkingen. Ook kunnen wij je deskundig advies over verschillende vullingen. Ga jij nachten slapen in jouw hippe camper? Dan wil je wel op een lekkere vulling liggen. Lange zomerse avonden chillen op je loungebank met vrienden? Daar hebben wij de perfecte vulling voor. In onze showroom gevestigd in De Lier laten wij jou graag al onze mogelijkheden zien.

 

 

COPYRIGHT 2020 © HANDELSONDERNEMING TUIN-BOUW BV. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN