Nieuw in ons assortiment: 3D Barnwood. Klinkt leuk, maar wat is het eigenlijk? En waarom noemen wij het hout 3D? In deze blog ga ik je alles vertellen over dit leuke product.

Weetjes

Waarom heet het eigenlijk Barnwood? Wij hebben het product zo genoemd omdat het hout afkomstig is uit oude schuren. Sommige delen zijn maar liefst 120 jaar oud! Hierdoor heeft het hout een verweerde unieke look gekregen met een natuurlijke houtstructuur. De planken zijn dus inderdaad niet geschuurd of geborsteld (Ik hoor je denken; wat is geborsteld hout? Bij geborsteld hout halen wij de plank door onze staalborstelmachine zodat de meest grove delen eraf 'geborsteld' worden en er mooie groeven in de plank ontstaan), maar de planken zijn dus gewoon nog ruw. Mocht je de wens hebben toch gladde planken te bevestigen, dan kun je er uiteraard zelf nog even een schuurmachine of schuurpapiertje overheen halen met een lichte korrel zoals korrel 120 of 180 om nog wel de mooie verweerde look te behouden.

Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien verschillen de diktematen van de planken, vandaar dus ook de '3D' benaming de wij toegevoegd hebben aan de artikelnaam van dit product. De diktematen zijn variabel van 0,7 tot 1,3 cm. Maar ook de breedtematen verschillen per plank! In een pakket heb je variabele breedtes van 6/8/10/12/14/16 cm. De lengte van de planken is wel altijd 1 maat, namelijk een lengtemaat van 120 cm.

In een pakket inderdaad! Je koopt de planken dus niet los. Je krijgt de planken aangeleverd in een pakket met een inhoud van ongeveer 0,80m2. Op de achterkant van de doos waarin de planken aangeleverd worden tref je de handleiding, geen gerommel met blaadjes dus, win! Een kort maar krachtige uitleg ontvang je er dus helemaal gratis bij.

Waar gebruik ik dit product nu eigenlijk voor?

Voor een oneindigheid aan leuke projecten, trust me! Hieronder zal ik je ook wat voorbeelden geven waarvoor je deze prachtige planken kunt inzetten.

Doordat de planken dus zo dun zijn, zijn deze perfect geschikt voor wandbekleding. denk dan vooral een beetje 'outside the box' en niet alleen maar aan die muren in je woonkamer. Je kunt de planken bijvoorbeeld ook bevestigen op die saaie ouderwetse keukenkastjes, je hebt dan gelijk een volledig nieuwe keuken, scheelt je gelijk weer veel geld, man blij, vrouw blij, portemonnee blij, iedereen blij :) Wellicht zit die extra vakantie er dan toch nog in?

Maar niet alleen jouw keukenkastjes zijn misschien hard aan vervanging toe, je kunt de planken ook goed bevestigen op de schuifpanelen van die inbouwkast die ook al een jaar of 10 een doorn in het oog is. Pimp je kastdeuren met deze planken en voilà: zie daar een getransformeerde kast.

Wat dacht je van een hoofdbord van jouw boxspring? Heb jij nu een hoofdbord bekleed met stof en ben je al dat stof wat zich daarin constant aan het nestelen is ook zo zat? Kies dan voor een hoofdbord van hout! Deze planken zijn verhit tegen eventuele insecten, dus voor een bed vol beestjes hoef je absoluut niet bang te zijn ;)

Hieronder volop inspiratie voor dit leuke product, dé musthave in jouw interieur in 2018!

Barnwood keuken

3D Barnwood in de keuken

Bron: Ontvangen resultaat van onze klant.

Barnwood vissengraat hoofdbord

Bron: Etsy.com


Getransformeerde Barnwood deur

Bron: Barnwoodweb.nl. Bestel hier ons product wandhout Barnwood.


Lambrisering van Barnwood

Bron: Housewife2Hostess.Blogspot.com

Weet jij genoeg? Bestel hier :) Of kijk gerust verder naar de overige inspo hieronder!

Barnwood vissengraat tafelblad

Bron: Etsy.com

Barnwood trap

Bron: welke.nl

Bron: whatemilydoes.com

Barnwood lampje met Mason Jar

Bron: Etsy.com

Wandpaneel van Barnwood met omlijsting

Bron: Urban wood company


Wandpaneel

Ben jij door dit artikel nu helemaal geïnspireerd en wil jij snel aan de slag? Bij ons pand te Hoek van Holland liggen er meer dan voldoende pakketten in voorraad, kom het product nog even in onze showroom (ook in Hoek van Holland op hetzelfde adres) bekijken eventueel, of kom de planken direct afhalen. Bestellen voor bezorging is natuurlijk ook geen enkel probleem, met een snelle levertijd zoals je van ons gewend bent: maximaal 2 werkdagen wanneer je voor 12:00u besteld.

Bestel nu hier!

Oja, mocht jij nu een bestelling geplaatst hebben, aan de slag zijn gegaan en super trots zijn op het eindresultaat? Maak mij dan blij en stuur mij wat foto's toe, wie weet voeg ik ze later nog toe aan deze blog en je maakt mij er in ieder geval erg blij mee, alvast bedankt! :) info@steigerhout.nl