Een steigerbuis is een stalen gegalvaniseerde buis welke veelal gebruikt wordt voor het maken van stellages voor in de bouw waarop men kan lopen. Denk dus aan de bouwsteigers die je vaak ziet staan bij het bouwen van bijvoorbeeld huizen. In deze stellages zie je vaak ook steigerhout liggen, dit product bieden wij ook aan in onze shop. Gaandeweg kwam men er achter dat de steigerbuis in combinatie met de buiskoppelingen ook perfect te gebruiken is in je eigen interieur, mede doordat je dankzij de buiskoppelingen zo gemakkelijk een constructie kunt maken in combinatie met de steigerbuizen. Je hebt namelijk alleen maar een inbussleutel nodig om de inbusboutjes in de buiskoppelingen aan te draaien en deze zo vast te klemmen aan de steigerbuizen.


Gegalvaniseerde buizen

De Gegalvaniseerde buizen zijn stalen buizen die behandelt zijn met een galvanotechniek. Dit betekent dat de buis bewerkt is met een laagje zink, deze buizen worden daardoor ook wel eens Verzinkte Buizen genoemd. Nu hoor ik je denken.. allemaal wel mooi zo'n uitleg, maar wat is nu precies het doel van een laagje zink om een buis? Dit is eigenlijk vrij simpel, de voordelen en doelen van zo'n verzinkte deklaag zijn:

  • De buis is minder gevoelig voor corrosie (bijvoorbeeld roesten bij buitengebruik). Voor onze klanten dus een heel belangrijk voordeel!
  • De buis krijgt een fraaier uiterlijk (de glans en kleur)
  • De buis krijgt gewenste elektrische eigenschappen, zoals de geleidbaarheid

Naarmate van de hoeveelheid gebruik van de buis zal de buis zijn glans verliezen. Onze gegalvaniseerde buizen zijn niet zo gebruikt dat de glans al verloren is, je ontvangt dus geen matte buis wat veel mensen wel denken. Hoe meer jij de buis gebruikt (TIP: of wat behandeld met schoonmaakazijn) zal de buis meer glans verliezen en steeds meer een mat uiterlijk aannemen. Dit is echter niet voor al onze klanten de wens en daarom verkopen wij dus ook geen gebruikte steigerbuizen, maar geven wij jou wel graag tips hoe je de buis een mat uiterlijk kunt geven.

Gegalvaniseerde zwarte buizen

De gegalvaniseerde buizen bieden wij ook aan in het zwart. Alle hierboven beschreven eigenschappen gelden exact voor deze buizen. Het enige verschil is dat deze buizen een extra coating hebben gekregen in de kleur mat zwart. Wij zijn de enige steigerpijp shop die deze buizen ook aanbiedt in de standaardlengte van 6000mm (6 meter). Nu zal jij waarschijnlijk niet zo snel een 6 meter buis nodig hebben, maar een buis van 3 of 4 meter is al snel benodigd voor een constructie of voor gebruik als bijvoorbeeld een gordijnroede. Waar andere shops slechts tot 32 meter aanbieden, zijn bij ons dus alle mogelijkheden daar. Wij coaten onze buizen zelf en kunnen er dus voor kiezen om onze gegalvaniseerde buizen deze kleur te geven.

Uiteraard is het mogelijk dat jij nu denkt 'hey dat is handig! Ik heb buizen nodig in de kleur blauw, dat kan dan vast ook?' Jazeker kan dat! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van coating in diverse RAL kleuren, dit geldt niet alleen voor de buizen maar ook voor de buiskoppelingen!

Aluminium buizen

20 okt. 2017 04:31:04

De aluminium buizen zijn iets goedkoper dan de gegalvaniseerde stalen buizen, dit komt voornamelijk door de draagkracht van aluminium buizen en de behandeling met de verzinkte laag welke de gegalvaniseerde buizen hebben ondergaan. Aluminium buizen zijn zeer licht (slechts een derde van het gewicht van staal) en met een samenstelling van onder andere 4% koper, 1% magnesium en 1% mangaan zijn deze buizen slijtvast en net als de gegalvaniseerde buizen bestendig tegen corrosie. Dus ook zeer goed toepasbaar voor constructies in de buitenlucht.

Standaard lengte en maatwerk mogelijkheden

Alleen bij ons kun je de buizen op de gewenste lengte GRATIS laten zagen. Wij rekenen geen extra kosten voor maatwerk en vinden het belangrijk dat jij als klant direct aan de slag kan met de bestelling zodra deze bij jou binnenkomt. De buizen hebben een standaard lengte van 6000mm (6 meter). De minimale lengte voor het zagen van een buis is 50mm.

Poedercoating

Laat bij ons voor een spotprijs de buizen gelijk in een leuke kleur coaten! Dit wordt ook wel 'poedercoating' genoemd. Je hebt bij ons de keuze uit de 15 meest populaire RAL kleuren. Wat is poedercoaten? Dat leggen wij graag uit: Omdat wij gebruik maken van een poedercoating techniek, heb je een mooie egale kleurverdeling op de buis of koppelingen. Bij deze techniek wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van water of oplosmiddel, maar alleen van verf in poedervorm, vandaar dus ook de naam. Poedercoating wordt elektrostatisch en met lucht gemengd aangebracht.

voorbeeld van onze siteBureau met buizen in poedercoating: wit


Klantenservice

Heb je nog vragen voor onze pro's op de afdeling klantenservice? Zij weten werkelijk waar alles over alle producten en geven jou graag het juiste advies en wat tips om ervoor te zorgen dat ook bij jou het project een succes zal worden. Vind jij vervolgens dat je goed geholpen bent en ben jij mega trots op wat jij hebt neer gezet? Stuur ons dan een mailtje met wat foto's van het eindresultaat. Wij vinden het erg leuk om te zien waar ons advies naartoe geleid heeft en plaatsen ook graag echte eindresultaten op onze social media kanalen, laat je dan gelijk even een recensie achter? ;)


Inspiratie

Hieronder heb ik nog wat mooie eindresultaten voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en ga aan de slag! Wij leveren jouw bestelling binnen 1 á 2 werkdagen dus lang wachten, nagels bijten, zenuwachtig worden, is allemaal niet nodig! Bestel nu alle onderdelen in onze shop en ga aan de slag!

Kledingrek stalen buis en steigerhout steigerpijp.nl

wandrek steigerbuis steigerpijp.nl

schoenenrek steigerpijp.nl

wandrek steigerbuis wandrek steigerpijp rood steigerpijp.nl poedercoaten

sidetable steigerpijp kastje steigerbuizen

Volg ons op Facebook voor wekelijkse inspiratie en leuke winacties: https://www.facebook.com/steigerpijp/