In deze blog laten wij je graag zien dat je met steigerhout een hele leuke sfeer kunt creëren in de slaapkamer. Het hout straalt warmte uit en je kunt er alle kanten mee op!

1. Steigerhout bed

Kies voor een type steigerhout die jij mooi vindt passen in de slaapkamer, voor dit bed is er gebruik gemaakt van gebruikt steigerhout en is vervolgens glad geschuurd zodat je jezelf niet openhaalt aan ui stekende stukjes hout. Steigerhout is een zacht houtsoort en dus zeer gemakkelijk te schroeven en schuren.

2. Steigerhout Kledingrek met Steigerbuizen

Voor dit kledingrek is er gekozen voor Nieuw Steigerhout. Wij bieden nieuw steigerhout aan in 2 versies: ruw en geschaafd. Bij geschaafd steigerhout zijn de planken door een schaafmachine gehaald en zijn de planken dus iets dunner en iets minder breed geworden: 28x195mm is de kopmaat geworden na het schaafproces. Deze planken zijn helemaal glad en kun je direct verwerken! Bij ruw nieuw steigerhout zijn de planken nog helemaal ruw (je meent het?!), deze planken zijn dus ook iets goedkoper en kun je eventueel zelf nog wat opschuren als dit gewenst is. Deze planken hebben een kopmaat van 32x200mm en zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, allemaal in onze shop hier te bestellen.

Bij dit kledingrek is er gekozen voor Vergrijsd Steigerhout ook weer in combinatie met steigerbuizen en buiskoppelingen, a match made in heaven al zeggen wij het zelf, bestel de buizen en koppelingen allemaal in onze andere shop: www.steigerpijp.nl

3. Steigerhout Nachtkastje

Zo makkelijk maar zo leuk! Voor dit nachtkastje is er gekozen voor Verouderd Steigerhout en een stalen onderstel. Verouderd steigerhout heeft een gebruikte look, terwijl de planken gloednieuw zijn! Hoe dan?! Dat ga ik je uitleggen: Wij hebben deze planken in volledige pakketten ondergedompeld in een enorm dompelbad met gekleurde beits. Deze kleur is in het hout getrokken zodat het hout een natuurlijke uitstraling behoudt en het er dus naar uit ziet dat de planken op natuurlijke wijze zijn 'verouderd'. Voor het bijwerken van de gezaagde kanten bieden wij dezelfde verouderde beits ook in blikken aan van 0,75liter.

4. Steigerhout schuifdeur

Het hang- en sluitwerk voor dit systeem is verkrijgbaar in iedere grote bouwmarkt. De deuren zijn heel gemakkelijk zelf te maken van steigerhout! Je kunt hierbij kiezen voor alle kleuren, kies de kleur die je het beste bij jouw interieur vindt passen en volg je eigen stijl! Hierboven geef ik je een aantal voorbeelden van duer modellen die je zelf kunt maken. een Steigerhout Deur DIY.

5. Steigerhout in de babykamer

In deze babykamer is een paneel geplaatst van gebruikt opgeschuurd steigerhout. Ben jij meer van aardetinten dan past deze look helemaal bij jou! Leuk voor in een stoere jongenskamer of met wat zachtere aankleding ook heel erg geschikt voor een meisjeskamer. Bevestig haakjes en plankjes aan het wandpaneel zodat je er functioneel gebruik van kan maken zonder dat je gaten in de muur hoeft te boren, hoe fijn is dat!?