Wij beschrijven bij al onze hout producten dat het product PEFC-gecertificeerd is, maar wat betekent dat nu eigenlijk echt? Je bent het wellicht al eens eerder tegengekomen op verpakkingen en weet misschien zelfs dat het met duurzaamheid te maken heeft, maar dan? Dat is nog een behoorlijk onbekend gebied voor velen. Wij leggen het graag voor je uit in deze blog!

PEFC = (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes)

Hout - de duurzame keuze

PEFC is een internationaal keurmerk voor duurzaam bosbeheer dat garandeert dat bossen ecologisch, sociaal en economisch verantwoord worden beheerd. Behalve de certificering van de bossen, is er ook een certificering van bedrijven in de handelsketen. Daardoor is gecertificeerd hout en papier traceerbaar vanaf het bos tot in het eindproduct. Wij zijn dus zo'n handelsonderneming in bezit van een PEFC certificaat en worden hier dan ook jaarlijks op getoetst.

In een korte omschrijving betekent dit dus eigenlijk dat de gecertificeerde bossen waaruit wij ons hout inkopen, er voor dienen te zorgen dat er nieuwe bomen voor worden geplant en het bos dus altijd gelijk blijft in grootte of zelfs toeneemt in grootte, zo komen we dus bij de betekenis van duurzaam bosbeheer.

Bij gebruikt steigerhout is de regel dat wij dit tevens onder het certificaat als een duurzaam product mogen verkopen, de reden hiervan is dat dit product een doel heeft gediend. Het hout heeft in de bouw op de steigers gelegen en verkopen wij vervolgens om hergebruikt te worden door onze klanten.

PEFC certificaat tuin-bouw