Op zoek naar wat inspiratie om je balkon wat op te vrolijken? Of heb je een dakterras en heb je werkelijk geen idee hoe je daar een beetje sfeer in kan brengen? Dan was een aflevering van Eigen Huis & Tuin perfect voor jou om inspiratie uit op te doen. Wij laten graag de metamorfose zien van het balkon van Fatima Moreira de Melo, ook wel bekend oud-hockeyster en professioneel pokerspeelster. Aan deze metamorfose hebben wij weer een mooie bijdrage kunnen leveren om het balkon wat meer sfeer en zitcomfort te geven.

Heb jij ook zo'n prachtig eindresultaat van ons steigerhout? Stuur dan de foto's van jouw eindresultaat naar info@steigerhout.nl en wie weet zie jij straks jouw foto's terug op onze website en Facebook pagina ↠ https://www.facebook.com/steigerhoutnl/

 

Balkonbar

Meestal heb je op een balkon niet echt lekker de ruimte voor een bar, maar ziet het er toch altijd wel erg leuk uit en is ook nog eens super functioneel als je gasten over de vloer hebt. Tijdens deze aflevering hebben wij wat steigerdelen mogen leveren waarvan een balkonbar is gemaakt. Hieronder leggen wij uit hoe jij zelf ook zo'n bar kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • 7x steigerhout planken van 150 cm lengte. Bestel hier het steigerhout in de gewenste kleur. (neem contact op met onze klantenservice voor de zaag mogelijkheden, wij zagen het graag alvast voor jou op maat!)
  • 6x verbindingslatten van 50 cm lengte en een breedte van 5 cm. Bestel hier de verbindingslatten in nieuw steigerhout. (neem contact op met onze klantenservice voor de zaag mogelijkheden, wij zagen het graag alvast voor jou op maat!)
  • 20x korte schroeven. Bestel hier.
  • 20x lange schroeven. Bestel hier.
  • Boor
  • (Afkort)zaag

 

 

Stap 1

Leg 3 steigerplanken van 150 cm tegen elkaar aan en leg aan beide uiteinde van de planken de verbindingslatjes er tegenaan. Zet de latjes vast aan de planken via de latten met de lange schroeven. Gebruik 6 schroeven per verbindingslat.

Stap 2

Leg aan de binnenkant bovenaan een horizontaal latje neer. Die is voor de stevigheid van de bar op het balkon. Zorg wel dat er genoeg ruimte blijft voor de reling die er tussen moet passen. Schroef deze verbindingslat vast met 4 lange schroeven.

Stap 3

Nu maak je de bovenkast die over de reling komt te hangen ook vast met de lange schroeven.

Stap 4

Aan de voorkant van de reling (dus aan de binnenkant van het balkon) komt 1 steigerplank naar beneden te hangen. Deze schroef je vast met 4 lange schroeven aan de voorkant tegen het binnenste verbindingslatje aan.

 

13 sep. 2017 07:06:26

Stap 5

In deze stap gaan we naar 'het tafeltje' van de bar, dit tafeltje maken we van 2 steigerplanken van 150 cm. Verbind ook deze weer met elkaar door op beide uiteindes een verbindingslat te plaatsen (zaag deze latjes af op 40 cm). Zet deze vast met ongeveer 4 lange schroeven per lat.

Stap 6

Bevestig ook nog een latje aan de achterkant van het tafeltje. Deze zorgt ervoor dat de balkonbar niet schuin komt te hangen en je tafeltje dus gewoon waterpas staat.

Stap 7

Style de bar met wat accessoires, een bloemetje en trek die fles wijn maar open!

 

In onze volgende blog laten we zien wat voor moois wij nog meer voor het balkon hebben mogen leveren en zie je het eindresultaat van deze prachtige balkon metamorfose!